Aktuális Hírek - Minden amit a Veszprém-Főegyházmegyei Karitászról frissen tudnod kell...

 2018 Aktuális Hírek

22 éve segíti a rászorulókat az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend

22 éve segíti a rászorulókat az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend
Évente hatszor-nyolcszor érkezik több raklap bio élelmiszer Németországból a rászoruló családoknak, gyerekintézményeknek, a kórháznak és az idősgondozó intézményeknek.Az elmúlt években „Összesen 27 szállítmány érkezett Pápára, Hévízre és Sümegre, ezek értéke elérte az 1,6 millió eurót” – mondta el Klaus Blos, kiemelve, hogy a lovagrend ezt a tevékenységét nem pénzért, hanem társadalmi felelősségvállalásból végzi, és a rászoruló felnőtteken kívül a gyermekek segítése a legfontosabb számukra.A rend alakulásakor katonai feladatokat látott el, majd betegápoló renddé alakult. Ma már csupán karitatív feladatokat végez, céljuk az elesettek, a rászorulók támogatása, remény nyújtása, hogy a bajban nincsenek egyedül, van, aki odafigyel rájuk. A lovagrend munkájában a keresztény értékeket tartja meghatározónak, nem kötődik pártokhoz, ideológiai csoportosuláshoz, mentes a gazdasági érdekektől. A tagok társadalmi munkában végzik a komoly felelősséggel járó feladatukat, és évente nagy összegű tagdíjat fizetnek.A tagfelvétel nagyon szigorú, ezért kevesen felelnek meg a követelményeknek. A lovagrend vezetője a nagymester, az országokban komturságokat hoznak létre. Az egyes országok lovagrendi vezetői a komturok. Magyarországon ezt a feladatot Rátosi Ferenc látja el. A másik két magyarországi tag dr. Mail József pápai plébános valamint Szijártó István káplán. A komtur felügyeli az adományok elosztását, szervezi a lovagrend életét, részt vesz a találkozókon, tartja a kapcsolatot a nagymesterrel.A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Szijártó László is tagja a németországi lovagrendnek, mely rendszeresen támogat bennünket.

Isten és a repülés a szenvedélye Szijártó Lászlónak

Isten és a repülés a szenvedélye Szijártó Lászlónak
Pápa Város Önkormányzata Pápa Város Díszoklevele kitüntetést adományozott a közelmúltban Szijártó László esperes, plébános, a Veszprém Megyei Karitász vezetője részére a tókerti katolikus közösség megerősítése, a rábízott egyházközségek fejlesztése és kiemelkedő karitatív szervező munkája elismeréseként.

Nagyböjti Élelmiszergyűjtés a Z+D együttműködő partnerünkkel

Nagyböjti Élelmiszergyűjtés - Z+D

A Veszprém - Főegyházmegyei Karitász Húsvéti, jótékonysági gyűjtést hirdet rászoruló gyermekek, családok számára. A Z+D Nagykereskedelmi és Diszkont Kft. segítségével 2018. március 9-én, a 8200 Veszprém, Aulich Lajos u. 2/1 üzletükben tartós élelmiszer vásárlásával tudnak a kedves vásárlók segíteni és a pénztárnál lévő gyűjtőkocsiba leadni adományaikat, karitász önkéntesünknél. Az összegyűlt élelmiszer elszállításáról a karitász munkatársai gondoskodnak:

Elérhetőségeink: 06-20-801-9400  iroda@karitaszveszprem.hu 

Üzenet küldés: Kapcsolat Messenger

A beérkezett adományokból a Karitász munkatársai készítenek csomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászorulók számára. Az átlagosan 8 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség.

Tartós Szeretet - Nagyböjti Élelmiszergyűjtés

Tartós Szeretet - Nagyböjti Élelmiszergyűjtés

Március 4. és 11. között rendezik meg hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. Az idei évben a gyűjtés nem csupán a templomokban kerül meghirdetésre, hanem – kilépve a szoros értelembe vett templomi formából – A Veszprém – Főegyházmegyei Karitász az iskolákban is várja a nagylelkű felajánlásokat. Ezzel lehetővé válik, hogy ne csupán a szentmisére érkezők kapcsolódjanak be, hanem azok is, akik a templomon kívül keresték a segítési lehetőséget.
A Veszprém - Főegyházmegyei Karitász Húsvéti, jótékonysági gyűjtést hirdet rászoruló gyermekek, családok számára.Az iskolás diákoktól és családjaiktól várunk lehetőségeikhez mérten tartós élelmiszer felajánlásokat ( pl: liszt, olaj, cukor, ) melyeket saját iskolájukban leadhatnak.Az összegyűlt élelmiszer elszállításáról az iskolákból a karitász munkatársai gondoskodnak:

Elérhetőségeink: 06-20-801-9400  iroda@karitaszveszprem.hu 

Üzenet küldés: Kapcsolat Messenger

A beérkezett adományokból a Karitász munkatársai készítenek csomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászorulók számára. Az átlagosan 8 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség.

Együtt a Babákért - Dm Pelenka átadó

Immár hét éve, hogy egy országos drogérialánc pelenkaadománnyal segíti a krízishelyzetben lévő, szegényebb családokat a Katolikus Karitászon keresztül – mondta el Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója a csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatón.A Szaléziánumban adták át a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársai azt a közel fél évre elegendő pelenkamennyiséget, melyet egy országos drogériahálózat ajánlott fel rászoruló, kisgyermekes családok részére az Együtt a babákért program keretei közt. Az akció eredményeként közel 20 millió forint értékben, összesen több mint félmillió darab pelenkával tudják segíteni a családokat.Bízom abban, hogy valamennyit tudunk segíteni a drogérialánc támogatása révén, s egy kicsit könnyebbé, egyszerűbbé tudjuk tenni a támogatott családok mindennapjait – mondta el Szijártó László az átadón megjelent családoknak. – A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász kapcsolatban áll egy németországi lovagrenddel, az Ordo Militaris Teutonicus-szal is, mely rendszeresen támogat bennünket. Ez egy katonai lovagrend, melynek alapítása az ezerháromszázas évekig nyúlik vissza, ma már teljesen humanitárius, keresztény rendként működik, s támogatja például a Veszprém-Főegyházmegyei Karitászt. Az itt látható több csomag bébiétel az ő felajánlásuk. Mikor ezeket az adományokat megkaptuk, arra gondoltunk, hogy hol lehetne jobb helyen ezt a bébiételt kiosztani, mint éppen a pelenkaátadón, ahol eleve kisgyermekes családok kapják a támogatást. Úgy gondoltuk, hogy ezek a családok a pelenkacsomagok mellett a bébiételeknek is nagyon jó hasznát veszik majd – mutatott rá az igazgató a kettős ajándékozás okára.

Az országos drogérialánc az elmúlt hét évben több mint százmillió forint értékben támogatott a Katolikus Karitászon keresztül mintegy ezerhatszáz rászoruló családot az Együtt a babákért program keretében. Ebben az évben a Veszprémi főegyházmegye területén közel hatvan családon tudtak segíteni.

7 Éve Együtt a Babákért

7 Éve Együtt A Babákért

A dm (drogerie markt) és a Katolikus Karitász közös kampánya most is a nehéz körülmények között élő családokat és gyermekeiket támogatja. A sikeres együttműködés eredményeként, idén is sok kisgyermekes családon tud segíteni a két szervezet. A Veszprém – Főegyházmegyei Karitász 60 kisgyermekes családnak tud pelenkát adni, családonként félévnyi mennyiséget. Februártól, Veszprémben a Vár u. 25 szám alatt, szeretettel várjuk a nehéz helyzetben élő anyukákat, gyerekeket!

Pelenkához szükséges kérelmi adatlap 

Karácsonyi adományozás összefogással - Zirc

Karácsonyi adományozás összefogással - Zirc
A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport tagjai a „Legyél jó, tegyél jót!” mottó jegyében munkálkodnak egész évben, így volt ez decemberben is.Céljuk a nehéz sorban élők megsegítése, mondta el Ulrich Józsefné csoportvezető. Az adventi időszak mindig nagyon mozgalmas náluk. Száz rászoruló embert hívtak meg egy gulyáslevesre, melyet az Erdélyi Baráti Kör Egyesület és a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület tagjaival közösen készítettek el. A karácsonyra hangolódva együtt ünnepeltek az „Ők is emberek” alapítvány fiataljaival.Nagy értékű karácsonyi ajándékcsomagokat tudtak osztani hetvennégy hátrányos helyzetben élő családnak, melyhez egy anonim adományozó ötszázezer forint értékű tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szert juttatott a szervezetnek szétosztásra. Egy vállalkozó harminc zsák burgonyát, egy másik ajándékutalványt és készpénzt adott százezer forint értékben. Mindezt a karitász a templomi gyűjtés és a jótékonysági délután bevételével toldotta meg. A hittanos gyerekek az „Egy kis doboz szeretet” felhívásra nagy lelkesedéssel és örömmel készítettek játékot, édességet, ruhát tartalmazó csomagokat Vinter Ferencné hitoktató segítségével. A harmadik adventi gyertyagyújtást követő napon két karitász munkatárs tartós élelmiszert, mosószert, tisztálkodási szert tartalmazó csomagot vitt a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ zirci utógondozó lakásotthonába, a18-22 év közötti fiatal gondozottaknak. A karitász több tagja még karácsony előtt közösen ünnepel a pszichiátriai betegek klubjának tagjaival és a Szent Bernát Idősek Otthona lakóival, 23-án pedig a kórházban maradt ápoltakat látogatják meg. Összefogással és a karitászosok, önfeláldozó munkájukkal sok embernek meghittebbé, gazdagabbá varázsolták az ünnepet.


Karitász NaptárHivatalos központi kiadás
2018
1% segítség, 100% Szeretet