4. Jótékonysági disznóvágás Kislődön

Az idei évben negyedik alkalommal szervezte meg a kislődi Karitász csoport a jótékonysági disznóvágást január 18-án, szombaton Kislődön a Takaros Vendéglő udvarán. Kislődön nagyon sok jóakaratú ember él, akik tenni akarnak a közösségért, összefognak  azért, hogy segítsenek a nehéz körülmények között élőknek, akik magányosak vagy egészségügyi gondokkal küzdenek, mondta el Kisné Lovasi Mária csoportvezető. 

Az idei malacot is Marczona Péter helyi vállalkozó ajánlotta fel akihez az idén csatlakozott a HÓD Vadásztársaság is akik 70 kg szarvas húst ajánlottak fel, amiből így együtt 70 kg kolbászt töltöttek, rengeteg hurkát is töltöttek és 30 kg húsból készült az esti jótékonysági bálhoz a finom vacsora. A jótékonysági disznóvágás egy igazán közösség formáló és közösség építő rendezvény, ami túl mutat a szükségen, de az adományozásnak is fontos szerepe van benne hangsúlyozta Kisné Lovasi Mária. 

A disznóvágás és feldolgozás mellett a szervezők nem feledkeztek meg a gyermekekről sem, az ő részükre a faluházban az kézműves foglalkozásokkal és farsangi fánk sütéssel kedveskedtek. 
Az est teljes bevételét a Karitász csoport kapta, ami az idei évre is megalapozta a segítségnyújtás lehetőségét a helyi rászorulókon. A falu apraja, nagyja februárban jótékonysági kocsonya vacsorára gyűlnek majd össze újra, akik a közelmúltban kislődi fiatalok által létrehozott sváb hagyományokat ápoló zenekar fejlődését segítik majd.