Tárjátok ki a szíveteket! A Katolikus Karitász adventi segélyprogramja

Tárjuk ki a szívünket és adjunk belőle egy darabot azoknak, akiknek szüksége van rá!

A nélkülözőkért indított ünnepi összefogásnak kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit. Meleg otthont biztosítani téli ruhákkal, kályhákkal és tűzifával. Élelmiszert vinni a családoknak, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsonyt, közös ünnepségre hívni a magányos és szegény körülmények között élő időseket, lakhatási támogatást adni, hogy emberi körülmények között élhessék a családok hétköznapjaikat és ünnepeiket.

A különböző élethelyzetekben különleges törődést adhatunk, személyre szabott segítséggel. Az akció keretében számos országos program zajlik karácsonyig.

Számos helyen osztanak egész télen meleg ételt hajléktalanoknak és krízis helyzetben élőknek

Több száz családot szeretnénk kályhával és igény szerint tűzifával segíteni

A határon túli magyar családokat is kályhával, tűzifával és élelmiszer-csomaggal, édességekkel, egyéb ajándékokkal segítjük az ünnepek előtt.

Angyalbatyu ajándékgyűjtő akciónk keretében nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékcsomagot készíteni és leadni valamelyik gyűjtőponton. Részletek a www.angyalbatyu.hu oldalon. Az ajándékcsomagokat a Karitász önkéntesek juttatják el az országos hálózaton keresztül a rászoruló családok gyermekeinek.

Számos iskolában és templomban gyűlnek a játékok, amelyekből – édességgel, meglepetésekkel kiegészülve – névre szóló ajándékcsomagok készülnek. Az adományozó gyermekek segítségével országszerte több tízezer gyermeknek tehetjük valódi ünneppé a karácsonyt!

November 23-tól egészen a karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni az országos akcióba.

A 1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a munkánkat.

Csekkes befizetéssel, banki átutalással bármilyen összeggel hozzájárulhat a karácsonyi segélyprogramjainkhoz és évközi munkánkhoz is. Online adományozásra is van lehetőség www.karitasz.hu oldalon.

Az egyházmegyei Karitász központokon és a meghirdetett gyűjtőpontokon keresztül egy helyi program támogatásába is bekapcsolódhat tárgyi vagy pénzadományával.

Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció szintén adventben egy héten keresztül hívja fel a figyelmet a szegény családok helyzetére december 1. és 8. között. Hazánkban több mint 300 településen ragyognak majd fel a gyertyák fényei templomok előtt, adventi vásárokban, főtereken közös gyertyagyújtásra, adományozásra hívva a járókelőket.

Kiemelt programok a hét során:
december 1. – Veszprém – országos megnyitó
december 4. – Budapest, Szent István-bazilika, 18.00
december 5. – Kisvárda december 6. – Pétervására
december 7. – Székesfehérvár, Püspöki Udvar
december 8. – Pápa – országos záróesemény

Kérjük, lehetőségeik szerint csatlakozzanak a Karitász adventi adománygyűjtési akcióihoz, buzdítsák ismerőseiket és vigyék hírét, hogy minél nagyobb lehessen az összefogás és a korábbiaknál is több rászorulóhoz juthassunk el!