Minden eddiginél több adomány érkezett idén a megyében

A rászoruló gyermekeknek felajánlott ajándékcsomagokat gyűjti össze a megyében e héten a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász, Pápáról kiindulva.

A karácsony közeledtével a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász negyedik alkalommal hirdette meg ajándékgyűjtő akcióját, mely során a gyerekek szüleik segítségével egy kis szeretetet ajándékozhattak a rászorulóknak, például játékot, iskolai eszközt, higiéniai szereket, édességet, tartós élelmiszert, egy-két kedves szó vagy rajz kíséretében, szépen becsomagolt dobozban. A héten megyeszerte begyűjtik a felajánlott, nem és kor szerint címzett ajándékcsomagokat – tudtuk meg Szijártó László igazgatótól.

Mint megtudtuk, sok (főleg katolikus) iskola, óvoda, továbbá néhány szervezet csatlakozott a tavalyi évtől Angyalbatyu néven futó, országossá vált akcióhoz. – Korábban csak négy-öt egyházmegyében működött a kezdeményezés, de a nagy népszerűsége miatt tavaly úgy döntött a Karitász, hogy országossá terjeszti ki – jegyezte meg a karitászigazgató, aki kedden a tókerti Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából (illetve a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából) szállította el a dobozokat, megköszönve az önzetlen felajánlásokat, a szervezést a szülőknek, a pedagógusoknak és az angyallelkű diákoknak.

A héten a megye többi városának – például Ajka, Hévíz, Keszthely, Tapolca, Várpalota, Veszprém – együttműködő intézményeiből is elszállítják az ajándékcsomagokat. Mind a felajánlások, mind a rászorulók mennyisége nőtt tavalyhoz képest. Szijártó László hozzátette, sajnos minden évben nagyon könnyen szétosztják a dobozokat karácsony előtt szegény sorsúaknak, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak, valamint a Kárpátalján élő szegény magyar gyerekeknek.

Az akcióban kezdetektől részt vevő Munkácsy iskolában idén körülbelül háromszáz ajándékcsomag gyűlt össze. Némelyek több dobozt vittek az iskolába. A felajánló gyermekek segítettek a furgonba pakolásban is – tudtuk meg Iványi Andrea tanítótól. Forrás:www.veol.hu