Szalámi az új évben

2020. december 17-én a Pápai Hús Kft. és a Katolikus Karitász együttműködési megállapodást írt alá Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő Úr közbenjárása jóvoltából. Ez alapján a cég a 2021-es évben több mint 7 millió forint értékben szalámi adományt juttat a Szervezetnek. Mivel a megyei szervezet nem köthet hivatalosan szerződést, ezért az az Országos Központtal történt meg, azonban a felajánlás a Veszprém-Főegyházmegyei Karitászhoz kerül.
2021. január 25-én 2,5 tonna szalámiadomány került kiszállításra Balatonalmádiba, s ugyanennyi a Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központjába. Ez a mennyiség 1083 kartondobozt jelent, ami egyenként 12 darab 400 grammos szalámit tartalmaz, vagyis összesen 12996 db húsárut.
Ft. Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgató tájékoztatása szerint az adományokat még a kiszállítás napján elkezdték eljuttatni a plébániai csoportoknak, akik rövid időn belül kiosztják azokat a rászoruló családoknak, egyedülállóknak, idős, beteg embertársainknak. Ezen felül a szalámikból juttatnak az egyházmegye területén működő iskoláknak is, akik a hátrányos helyzetű gyermekek között osztják ki a húskészítményeket.
A családok, rászorulók számára ez az adomány igazán különleges, hiszen a Karitász leginkább tartós élelmiszerrel tudja támogatni a hozzá fordulókat, így nagy örömmel fogadják a szalámikat, főleg az ünnepek elmúltával, amikor a rászoruló családok anyagi lehetőségei korlátozottá váltak. vvvv

Képek megtekintése