Zánkai Erzsébet-tábor

 Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány

Zánkai Erzsébet tábor

1134 Budapest, Váci út 35. • +36 1 445 0210info@erzsebettaborok.hu

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (a továbbiakban: Alapítvány) a Családok évében Családi Erzsébet-táborok programsorozatot szervez a zánkai táborhelyen. A tematikus családi hétvégék során többnyire az adott időszak aktuális ünnepeihez illeszkedő programokat kínál az Alapítvány a szülők és gyermekeik számára. A táborok ideje alatt a szállás és a teljes ellátás is biztosított minden résztvevő számára.


Zánkai Erzsébet-tábor: Festői környezetben, a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el a Zánkai Erzsébet-tábor. A több mint 100 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással – például sárkányhajókkal, kalandparkkal, sportcsarnokkal – várja a táborozó gyerekeket.

 Térkép a táborról

Zánka Erzsébet tábor térkép

A Zánkai Erzsébet-tábor számos felfedezni való élménnyel várja a fiatalokat. Az egykori gyermekvárosnak saját főtére, kisboltja és vasútállomása is van. A területen található, színekkel és számokkal megkülönböztetett szálláshelyeken 1600 táborozó fér el egyszerre. A vakáció időszakában esténként két rendezvénysátorban is zajlanak a programok, míg nap közben a gyerekek egy autóktól elzárt gyalogos sétányon tudják megközelíteni a Balaton-partot.

 Megközelítés

Cím: 8251 Zánka, Külterület hrsz. 030/15.

Autóval: a 71-es számú főút mentén Balatonakali és Zánka községek között található a Zánkai Erzsébet-tábor.

Vonattal: a táborhely Zánkafürdő néven saját vasútállomással rendelkezik. A menetrend itt érhető el.

Autóbusszal: a Volánbusz megálló az üdülőközpont bejárata előtt található.

 Galéria

  • Zánka Erzsébet tábor
  • Zánka Erzsébet tábor
  • Zánka Erzsébet tábor
  • Zánka Erzsébet tábor

 Családi Erzsébet-tábor Zánka 2018

Zánkai Erzsébet tábor

A rendezvénysorozat az előzetes tervek szerint 10 hétvégét jelent, amennyiben megfelelő számú család vesz részt a rendezvényeken!


1.) Rendezvény neve: Családok farsangja
Időpontja: 2018. február 9-11. (2 éjszaka)

Rövid leírás:A télbúcsúztató farsangi forgatag megidézése kerül előtérbe a jelmezes, mókás családi mulatságon. A farsanghoz kapcsolódó tematikus szórakozási lehetőségeket biztosítunk a családok apraja-nagyja részére. A vasárnapi napon katolikus istentiszteletet tartunk.

2.) Rendezvény neve: Márciusi Ifjak
Időpontja: 2018. március 9-11. (2 éjszaka) (10-e szombat munkanap)

Rövid leírás:A tavaszi népszokások mellett a márciusi ifjakra is emlékezünk, s megismerkedünk a huszár hagyományokkal is. Emellett kreatív kézműves foglalkozások, sportos aktivitások biztosítják a családok kikapcsolódását. A vasárnapi napon katolikus istentiszteletet tartunk.

3.) Rendezvény neve: Tavaszköszöntő
Időpontja: 2018. március 23-25. (2 éjszaka)

Rövid leírás:A tavaszváró közös programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódást és felüdülést nyújtanak a szabadban. A kereszténység legnagyobb ünnepére készülve a húsvéthoz kapcsolódó népszokásokkal is megismerkedhetünk az ünnep előtti hétvégén. A vasárnapi napon katolikus istentiszteletet tartunk.

4.) Rendezvény neve: Családi majális
Időpontja: 2018. április 28 — május 1. (3 éjszaka)

Rövid leírás:A fiatalság tavaszi örömünnepe, a májusfa állítása kerül középpontba ezen a hétvégén, ahol a természet újjászületését ünnepelve zenés, táncos mulatsággal, kreatív kézműves foglalkozással, sportolási lehetőséggel biztosítjuk a családok kikapcsolódását. A vasárnapi napon katolikus istentiszteletet tartunk.

5.) Rendezvény neve: Családi nyaralás
Időpontja: 2018. június 15-17. (2 éjszaka)

Rövid leírás: Klasszikus, nyári Balaton parti hétvége.

6.) Rendezvény neve: Családi nyaralás
Időpontja: 2018. június 22-24. (2 éjszaka)

Rövid leírás: Klasszikus, nyári Balaton parti hétvége.

7.) Rendezvény neve: Családi nyaralás
Időpontja: 2018. július 20-22. (2 éjszaka)

Rövid leírás: Klasszikus, nyári Balaton parti hétvége.

8.) Rendezvény neve: Családi nyaralás
Időpontja: 2018. július 27-29. (2 éjszaka)

Rövid leírás: Klasszikus, nyári Balaton parti hétvége.

9.) Rendezvény neve: Családi nyaralás
Időpontja: 2018. augusztus 17-19. (2 éjszaka)

Rövid leírás: Klasszikus, nyári Balaton parti hétvége.

10.) Rendezvény neve: Családi Szüret (2 éjszaka)
Időpontja: 2018. szeptember 28-30.

Rövid leírás:A vidámság és a jókedv jellemzi Zánkát a szüreti felvonulás és bál idején. Szedjük,tapossuk együtt a szőlőt, kóstoljuk meg a friss mustot, és töltsünk el egy játékos, színes hétvégét a Balaton-felvidéken. A vasárnapi napon katolikus istentiszteletet tartunk.

 Kedvezményezettek köre - Fontos tudnivalók!

Zánkai Erzsébet tábor

A részvételi díjat minden esetben a karitász fizeti, a résztvevőknek ingyenes!


Kedvezményezettek köre:
A Családi Erzsébet-táboron való részvételre a karitász által delegált személyek és családtagjaik jogosultak.  Családnak minősül a nevelőszülős, és egyszülős család is, alapból pedig: papa, mama, gyerekek és a nagyszülők is. Pályázaton való részvétel általános feltétele, hogy a táborozó családok legalább egy tagja a pályázat beadásakor érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező 1-11. évfolyamos gyermek legyen.
 
Általános pályázati feltételek:
A táborozó családok legalább egy tagja a pályázat beadásakor érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező 1-11. évfolyamos gyermek. Valamennyi résztvevő kizárólag a pályázati rendszerben előzetesen rögzített személy lehet.
 
A Családi Erzsébet-táborok programsorozatban való részvétel nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a kedvezményezett gyermekek az Erzsébet Táborok keretében meghirdetett további táborokban például Nyári Élménytáborban, Napközi Erzsébet-táborban és az Tavaszi/Őszi Osztálykirándulások táborban is részt vehessen.
 
A szolgáltatás tartalma:
Az Alapítvány teljes körű ellátást (napi ötszöri étkezést és számos programlehetőséget) biztosító táborozási szolgáltatás igénybevételéhez nyújt lehetőséget az Erzsébet Táborok adott turnusának időtartamára. A turnus időtartama 3 nap 2 éjszaka, péntek délutáni érkezéssel ( 14 és 18 óra között ) és vasárnapi távozással, ebéd után. Jelen pályázat keretében az Alapítvány által nyújtott táborozási szolgáltatást a Pályázó csak a jelen pályázatban meghatározott táborhely(ek)en és turnus(ok)ban veheti igénybe. A pályázattal elnyerhető táborozási szolgáltatás nem terjed ki a tábor helyszínére történő utazás megszervezésére, valamint az utazás költségeire.
 
Egyéb fontos dolgok:

- orvosi felügyelet van a táborban
 
- a tábor alapvetően iskolásokra van berendezkedve, ezért babaágy, babaszék,         kiskád, gyerekjáték nem áll rendelkezésre.
 
- sportpályák és egy gyerek játszószoba van, de labdát stb. vinni kell
 
- egy család egy szobában lesz elhelyezve, minden szobához van fürdőszoba, de az épület nem akadálymentesített.
 
- étkezés mindenkinek ugyanaz, tehát nincs bébi koszt, csak felnőtt, de melegítési lehetőség lesz
 
- táborban mindenki okos karszalagot kap, mely tartalmazza az adatait, melyet a rendszerbe feltöltünk
 
- a családok érkezéskor megkapnak minden infót, programfüzetet, étkezési jegyeket és önállóan döntenek arról, mit szeretnének csinálni
 
- sok szervezet program lesz kézműves, sport stb. minden korosztálynak
 
- szombati napon 2x2 óra bébi felügyeletes program is lesz
 
- vasárnap a táborban lesz mise
 
- aki autóval megy , van lehetőség parkolásra a táboron belül, de nem a ház mellett,
akinek a helyszínen gondja lenne az elhelyezéssel, az ott jelezze a recepción, mert ezeket utólag nem tudjuk orvosolni!!

 Jelentkezés a táborba

Zánkai Erzsébet tábor

A táborozás feltétele a mellékelt dokumentumok hiánytalan kitöltött állapotban való visszaküldése a következő címre
Cím: Veszprém-Főegyházmegyei Karitász 8200 Veszprém, Vár u. 25. / E-mail: iroda@karitaszveszprem.hu


1.) A házirend tudomásul vétele, csak át kell olvasni és betartani.
 
2.) Az Egészségügyi nyilatkozatot a gyermekekre vonatkozólag legyenek szívesek elvinni magukkal, és a táborba érkezés napján leadni a recepción.
 
3.) Nyilatkozat 14-18 korú gyermekek részére: szülő/törvényes képviselő aláírásával és a táborozó gyermek aláírásával, dátummal ellátva a szülői hozzájáruló nyilatkozattal együtt érvényes. Ezt minden 14- 18 év közötti gyerekre ki kell tölteni.!!
 
4.) Szülői (kísérői) nyilatkozat kitöltése:
 
5.) szülők esetében: Ha van apa és anya, akkor mindketten kitöltenek egy-egy  nyomtatványt , rajta a saját és összes 18 év alatti gyermek neve legyen . Aláírják, mindenki a sajátját , és a gyermekeknek is alá kell írni, mindegyiknek!! Aki nem tud írni, ott nyomtatott betűvel írják oda a gyerek nevét!!
 
6.) 18 év feletti gyermek esetén: ugyanezen nyilatkozaton csak a név, cím, elérhetőség rovatokat kell kitölteni gyermekenként és a törvényes képviselőnél aláírni, mert   kísérőnek tekintendő a Családi Erzsébet-táborok keretén belül a táborban résztvevő gyermekekkel együtt érkező   minden nagykorú személy, aki egyben a táborozó család tagja is.
 
7.) Nagyszülő esetében: ugyanezen nyilatkozaton csak a név, cím, elérhetőség rovatokat kell kitölteni és a törvényes képviselőnél aláírni.

A táborba személyi igazolványt és diákigazolványt, taj kártyát vigyenek magukkal.

 Nyilatkozatok
 a nyilatkozatok tartalma a jogszabályi környezet módosulása miatt változott (pl. GDPR-rendelet), emiatt új nyilatkozatok készültek.

Házirend
Házirend betartása
Egészségügyi
Egészségügyi nyilatkozat
14-18 kor gyermek
Nyilatkozat 14-18 korú gyermekek részére
Szülők
Szülői (kísérői) nyilatkozat kitöltése
A kitöltött és csatolt nyilatkozatok mellé az emailben, írja meg, hogy mikor és melyik rendezvényen kíván részt venni, illetve adja meg telefonszámát, hogy kollégánk fel tudja Önt keresni a részletek egyeztetése miatt, amennyiben szükséges!